Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Elsk din næste - og du har vor Herre som rejsefælle

Kristian Kiel

Fordi jeg tror

Elsk din næste - og du har vor Herre som rejsefælle

Ja, jeg tror på Guds eksistens og på Kristus, og jeg tror på det vigtige i at være et menneske i Guds billede.

Artiklen findes også som lydfil – lyt med her:

Åbn lyd i nyt vindue

At jeg gerne vil være kristen, har fået mig til at tænke. Da jeg var ung, fik det mig til at blive militærnægter, fordi jeg jo måtte gøre noget rigtigt i mit liv. Det blev til 15 måneder på Kirkens Korshærs herberg i Aalborg, hvor jeg lærte noget om forkyndelse og om, hvor vigtigt det er at ville lytte. Jeg er jo ikke udstyret med englevinger og er ikke god til undere, men jeg har fået to ører og kun én mund. Så jeg tænker: ”Fortæl om Jesus, om nødvendigt med ord.”

Vend den anden kind til

En gang kendte jeg en stor slagsbror, der havde mange ophold på ’hotel tremmely’ bag sig. Når jeg besøgte ham, var det ofte for at låne ham en 100 kr. seddel, som jo ofte gik til øl. Men selvfølgelig talte vi også sammen, og en gang kom jeg til at sige: ”Det væsentligste, du kan gøre ved dit liv, er at lære at vende den anden kind til!” Det fik en stor betydning for ham. Han vendte det mange gange med sig selv i de fire-fem år, der gik, før han døde af druk.

Historierne kommer helt af sig selv, når bare jeg vil lytte.

Del med andre

Jeg tror også på, at vi skal dele med andre. Både de små og store ting har betydning, og jeg havde og har en bil og kan køre for andre, så det er blevet til mange ture.

Mange mennesker har fortalt deres livshistorie til mig, men jeg gør intet for at lokke en historie ud af nogen. Historierne kommer helt af sig selv, når bare jeg vil lytte. Nogle gange er der plads til et Guds ord på vejen; andre gange ikke.

Giv din mening til kende