Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Discipelskab er et dagligt valg

Discipelskab er et dagligt valg

Karl Martin er hovedtaler og underviser på BaptistKirkens Lederkonference den kommende weekend. For ham er discipelskab og det at være kristen én og samme sag. ”Det er ikke nogen let vandring, men det er heller ikke meningen”, siger han.

Karl er gift med Niki og de har fire døtre.
I hans kirke, Central i Edinburgh, er der 28 ansatte og han er senior-præst.
Link til kirkens hjemmeside: https://www.centralchurch.co.uk

Karl Martin er præst i en stor kirke i Edinburgh og har været dér i 15 år – og har været præst i 25 af sine 50 år.

Det med at være præst fik han ind med modermælken, da hans far var præst og han voksede op i kirken.

”Jeg har haft mange møder med Gud og har taget mange beslutninger igennem livet, så på en måde ser jeg discipelskab som en daglig aktivitet. Det handler om bevidst at vælge at være Guds partner i det, han gør – både i mit liv og i verden.

Lige nu er min bedste beskrivelse af at være en discipel at ”være i lære i Jesus’ liv.”

Den rejse er ikke nem – og det tror jeg heller ikke er meningen. Gud Fader prøver igennem Helligånden at forme mig til at ligne Jesus, hans Søn. Det kræver stor nåde fra hans side, og jeg mærker, at det udfordrer mig. Jeg bliver beskåret, så det kan mærkes.” (Lige som en vinstok, der beskæres, for at bære frugt, red.)

En definition

Han fortsætter: ”Når man er leder af Guds folk, er kravene høje. Min vandring med Jesus foregår i det offentlige liv. Sådan er det at være leder. Jeg skal opmuntre mennesker til at ’følge mig, lige som jeg følger Jesus’. Det er en enorm udfordring, og det kaster mig direkte i Guds arme.”

Jeg spørger Karl, om han er enig i denne definition af discipelskab: ’At være kristen er at tro, at Jesus er Guds søn. At være en discipel er at følge Jesus.’

Han svarer:

”Jeg er ikke helt enig. Jeg tror, at det at følge Jesus er at være kristen. Man skal aktivt og bevidst vælge, at Han er Gud og har autoriteten i mit liv. Det betyder, at jeg skal vise ham tillid i alt, der angår mig. Discipelskab er måden, jeg gør alt på – dynamisk sammen med Gud. Og vi er alle et eller andet sted på denne rejse.”

En kommentar til "Discipelskab er et dagligt valg"

John Jack Jacobsen

Karl martin ring mig op .
004540556824

23. september 2019 kl. 17:40

Giv din mening til kende