Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Det store udsyn

Forventninger til lederkonferencen den 21.-22. april 2017

Det store udsyn

Måske sidder du med en del praktiske ting, der skal laves for at din menighed fungerer? Det kan være sundt at forlade de ting, man er optaget af, og løfte sig op og se tingene fra et højere perspektiv. Hvad er vi her for? Hvad var det, vore forgængere kæmpede for? Hvad er værd at kæmpe for i dag? Det er min forventning til lederkonferencen.

Erland Grarup, formand for Mission i Danmark-udvalget:

Jeg skriver dette, mens jeg er på en konference om bøn. Det er fantastisk at komme væk fra det daglige og lytte til, hvad Gud gør andre steder, og have en forventning om, at Gud også har noget for i den menighed, jeg er en del af.

Det er som at komme op på en bakketop, når man ikke kan finde den rigtige vej. Her får man et vidtstrakt udsyn over terrænet, så man kan orientere sig – se, hvor man kommer fra og derpå finde vejen frem. Jeg forventer det store udsyn og Guds ledelse.

Jeg forventer store ting af Gud. Jeg forventer, at lederkonferencen leder mig i den retning, Gud vil, vi skal vandre som ledere og menigheder fremover.

Baptister eller ‘bare’ frikirkefolk?

Jesper Pedersen, menighedsrådsformand, Baptistkirken Bornholm: 

Jeg brænder for, at mennesker skal høre budskabet om Jesus Kristus som vores frelser og komme til at tro på ham.

Da jeg er opvokset i en baptistkirke, falder det mig naturligt at virke her, men en gang imellem kan jeg blive i tvivl, om min tankegang er baptistisk. Meget af det udadvendte arbejde, vi har på Bornholm, sker i samarbejde med andre frikirker. Vi prøver at påvirke samarbejdet med baptistiske værdier, tror vi nok…

Fokus på identitet som baptist

Jeg glæder mig til at deltage på dette års lederkonference, der sætter fokus på, hvem vi er som baptister helt tilbage til anabaptisterne. Er det værdier, der er værd at kæmpe for, eller er de igennem generationer blevet udvandet, så de ikke længere betyder noget? Vores menighed er i gang med en proces, hvor vi vil finde ud af, hvilken berettigelse vi har som kirke. Jeg tænker, at vi skal bruge tid på at lære af fortiden for at kunne forme fremtiden. Og ’for at kunne bryde reglerne, skal man først kende dem!’

Giv din mening til kende