Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
"Det er så yndigt" - Tanker om tro, kærlighed og ægteskab

Bibelselskabet

"Det er så yndigt" - Tanker om tro, kærlighed og ægteskab

Boganmeldelse

Det er så yndigt er en fin, lille bog, hvor forskellige kendte personer er blevet bedt om at reflektere over den romantiske kærligheds væsen og ægteskabets udfordringer set i relation til Bibelen. Med udgangspunkt i hver deres bibelcitat udfoldes deres tanker herom på en meget personlig og til tider ligefrem poetisk måde. Nogle kommer med paralleller til den græske gudeverden, så kulturen er også inddraget.

Personlige refleksioner

Men fremfor alt er hvert bidrag personligt. Noget af det, der er fælles for mange af betragtningerne, uanset hvor individuelle de end er, er vigtigheden af værdimæssigt at have en fælles baggrund som ægtefæller.

Mange ser også kærligheden som både en gave og en opgave i ordets bedste betydning, og alle kender til parforholdets op-og nedture og har et meget realistisk syn på, hvordan kærligheden kan være, fx når der er vågne nætter og bleskift etc.

Det er så yndigt.
Tanker om tro, kærlighed og ægteskab.
279,95 kr.
2024 Det Danske Bibelselskab og Malene Fenger-Grøndahl

En del nævner netop også dette at gøre sig umage overfor hinanden. Det er vigtigt, selv i et godt og trygt parforhold, fx at gøre sig pæn og lækker – i stedet for bare at gå i det samme, sjaskede joggingtøj hver dag, når man kommer hjem fra arbejde.

Mere end følelser

Kærligheden er større og er mere end følelser. Den er i virkeligheden en større kraft til at binde det hele sammen. Der skelnes mellem den erotiske kærlighed og agape. Én siger: ”I agape, den kærlighed, der rettes vertikalt og ikke horisontalt mod et enkelt andet menneske – kan vi erkende lidt mere end stykkevist og nærme os en helhed.”

Det er interessant læsestof, hvis man gerne vil inspireres af andres oplevelser af, hvad kærlighed er og ikke er.

Gertie Amby

Om Gertie Amby
Gertie Amby er uddannet socialrådgiver og psykoterapeut. Hun er i dag selvstændig psykoterapeut med mangeårig, solid, klinisk erfaring med terapi med mennesker med en afhængighedsproblematik og deres pårørende. Hun arbejder ud fra et anerkendende og positivt livssyn med respekt og indlevelse i det enkelte menneske.

Giv din mening til kende