Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Det dryppede kun…

Peter Toldam

Sommerstævne 2019

Det dryppede kun…

Sorte skyer trak op over Lindenborg. Det så truende ud, og vejrprofeterne havde malet Fanden på himlen. Og på et tidspunkt blev der da også hektisk aktivitet på campingpladsen, men det blev ved et par dråber. Så inden aften stod 360 campingenheder i lun sommersol og skærmede ved aftensmaden.

Sidste instrukser fra konen til chefen.

Der er tilmeldt godt 1200 deltagere i sommerstævnet på Lindenborg, som rummer både baptister, missionsforbundere og mange andre. Salen var fuld til åbningsfesten kl. 16. Ved afslutningen var der en sort ballon til hver campingvogn, telt eller værelse – som tegn på venlighed, hjælpsomhed og gæstfrihed – under temaet ”Elsk sommerstævnet”. Hvor ballonen er ude, er man velkommen til kaffe/te.

En del af scenekunsten ved årets sommerstævne på Lindenborg.

Der er nye navne på sporene – det forvirrer en smule, men fordelingen af deltagere er som følger:

Der var før stævnet tilmeldt 751 til Base Camp, som tidligere bare hed ”hallen” eller ”voksen”.

Der er 64 deltagere på Soul, som er de unge (i princippet 20-30-årige). Der er 90 på Urban (tidligere One, men nu en tand ældre i aldersinddelingen), 54 på Fusion (nyt spor), 77 på Beat (tidligere Connected).

83 skolekidz, 37 minikidz og 40 mikrokidz.

Næsten 32 pct. af deltagerne i sommerstævnet er dermed under 20 år eller leder for et børne- eller ungdomsspor.

Snydt for campingvogn

Mindst fem familier eller grupper var inden stævnet blev groft snydt i forbindelse med leje af en campingvogn. Det samme var adskillige på både Oases og Mosaiks sommerstævner.

Alle hjælper til med etablering.

Simon Willer og Henrik Nissen, begge fra Kristuskirken/Regen, havde lejet en campingvogn igennem en facebookgruppe – men i lighed med mindst 100 andre er de blevet snydt. En kvinde fra Køge havde ikke nogen campingvogn at leje ud, men har indkasseret depositum på 2500 kr. fra adskillige, der troede de havde en campingvogn. Hun havde ovenikøbet udleveret sit eget kørekort og sygesikringsbevis til lejerne, så de var ikke bare godtroende.

Ulla Holm og Gitte Elleby har styr på kuverterne i sekretariatet.

”Vi opdagede det for et stykke tid siden – folk begyndte at skrive på facebook-gruppen, at der ikke var nogen campingvogn. Der er mindst 90 i den gruppe på Facebook, som er oprettet for dem, der er blevet snydt, og der er sikkert mange, der ikke har opdaget denne gruppe endnu”, siger Henrik Nissen og fortsætter:

”Vi kan godt undvære de 2500 kr. Det er værre for de familier, der nu ikke har råd til at komme på ferie. Hun er blevet anmeldt til politiet”. Men det er usikkert, om de nogen sinde ser de penge igen. Men de er på sommerstævne. ”Folk er utrolig flinke i en sådan situation,” slutter Henrik.

Ved åbningsmødet lød opfordringen til at lægge hænderne på sidemanden ved forbønnen, og mange fulgte opfordringen.

Giv din mening til kende