Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
De ’danske drenge’, flaget og korset – og en global invitation

TORSDAGSTANKE

De ’danske drenge’, flaget og korset – og en global invitation

Bolden ved jorden og ’drengene i luften’ har sat Danmark på den anden ende. Journalister leger med sproget. På en avisforside stod der: ’Landsholdet bevarer jordforbindelsen efter at have sendt landet op i fodboldhimlen’. Fornøjeligt! Fodbold har fået både nationale og religiøse overtoner.

Danskerne drøfter livligt, om Dannebrog bli’r misbrugt. Hvad er vort kors-smykkede flag symbol på? På det nationale? På danskerne som et kristent folk? Bestemt ikke det sidste. Og hvad det nationale angår, er der faldgruber. Kærlighed til vort land er én af de legitime former. Men nationalisme kan også vise sig som had til andre nationer. Det hører ikke sportens lege til. Og Dannebrog – ja, det er et smukt symbol på hele folket, farverigt og mangfoldigt, som vi er.

Nå, onsdag aften forlod vi foldboldhimlen. Men allerede fra midnat kan vi de næste fire dage få andre muligheder ved skærmen nat og dag. Her venter den første globale online konference i Baptisternes Verdens Alliance med 100 timers video- og liveoptagelser over emnet: Together2021.

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

Giv din mening til kende