Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
At være i Kristus – livsmod på trods

At være i Kristus – livsmod på trods

Boganmeldelse

Forfatteren Herdis Larsen har i juli måned udgivet sin anden bog. En god ven, Erik Boye, har lagt design til omslaget, og Herdis Larsen takker en del trofaste venner for deres støtte omkring bogens tilblivelse. Temaet ‘taknemmelighed’ synes at gennemsyre hele bogen, selv om Herdis Larsen sætter fokus på nogle svære oplevelser og på spørgsmålet: ‘Hvorfor helbreder Gud mig ikke?’

Der er en selvbiografisk tråd igennem bogen, men et studie i teologi vægtes højt.

Forfatteren har tidligere udgivet en mindre andagtsbog: På trods – at leve med lidelsen, men det er snart 22 år siden. Hendes nyeste bog er inddelt i 14 kapitler plus forord, fakta om sklerose og lidt om hende selv. Den skulle minde en del om den tidligere udgivelse, da den tager udgangspunkt i samme emne, dog med uddybende karakter.

Af Herdis Larsen, ProRex 2019
ISBN: 9788770681629
106 sider, kr. 129,95

Bogen er let at læse og kan med glæde læses af alle både som andagtsbog og som bibelstudium. Den lægger op til refleksion og dialog, da alle kapitler følges af ‘Spørgsmål til overvejelse’, hvor man sagtens kan være med, selv om man ikke selv lider af en kronisk sygdom.

Der er en selvbiografisk tråd igennem bogen, men et studie i teologi vægtes højt. Herdis Larsen citerer løbende fra Bibelen for at understøtte sine synspunkter og erfaringer omkring sygdom og tab, da lidelse nok er noget af det sværeste at forklare, når man tror på en kærlig og skabende Gud. Således får bogen også ballast og universel værdi – måske især for pårørende og andre, der har med de svageste i samfundet at gøre. Bogen giver et kristent bud på livets svære spørgsmål – selv længslen efter liv efter døden.

Læs også dette portræt af Herdis Larsen.

Giv din mening til kende