Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Valg

Torsdagstanke

Valg

I sidste måned var der valg til menighedsrådene i Folkekirken ved valgforsamlinger, der minder rigtig meget om vores menighedsmøder. 1,3% af medlemmerne deltog, og ca. 1/3 af menighedsrådene blev ikke fuldtallige, så der skal holdes suppleringsvalg.

I mange af baptistmenighederne byder efteråret også på valg til menighedsråd og andre opgaver, og selvom deltagelsen er mange gange større end 1,3%, så ved vi, at det også her en række steder kniber med at få alle pladser besat.

Det direkte medlemsdemokrati har altid været en afgørende faktor i baptisters DNA, og det skal vi bevare. Derfor håber jeg, at mange vil følge kaldet til engagement i menighedernes ledelse og arbejde.

Vi skal også være åbne for at finde de rigtige arbejdsformer, som alle kan se sig selv i, og ikke lade faste strukturer binde de enkelte: Er mødetidspunkt og mødehyppighed en barriere; bruger vi for meget tid på de forkerte emner; sikrer vi, at den enkelte kan arbejde med sit interessefelt og opleves den demokratiske samtale som ægte og lyttende?

I de lokale sammenhænge må vi alle svare på spørgsmålet om, hvordan engagementet bliver stærkere.

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

En kommentar til "Valg"

Preben Marcussen

Det er godt at få det fremhævet, den meget demokratiske styreform vi har og der er plads til alle meninger.

6. oktober 2024 kl. 13:43

Giv din mening til kende