Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Morgenbøn i kirken

Morgenbøn i kirken

Alle hverdage kl. 8.30 er der morgenbøn i Pandrup Baptistkirke. Det er meget forskelligt, hvor mange der deltager. Nogle deltager hver dag, andre kommer et par dage om ugen, og igen andre kommer mere sporadisk. I dag er vi fire deltagere, men uanset antal ved alle i menigheden, at det foregår.

Morgenbønnen starter med lidt hyggesnak, hvor vi samtidig fortæller hinanden, hvem der for tiden trænger til forbøn. I dag var der også et medlem af menigheden, som havde rettet henvendelse, om vi vil bede for nogle udfordringer, hun står midt i.

Korte bønner

Morgenbønnen starter med tidebøn, herefter takkebøn, stilhed, lovsang, læsning efter bibellæseplanen, refleksioner over teksten og forbøn. Bønnerne er korte, men til gengæld må deltagerne gerne bede flere gange, hvis de føler for det. Det betyder, at der ikke er noget, den enkelte skal præstere.

Det samme gælder os mennesker. Noget kan vi fint klare, andre ting påvirker os meget.

Dagens tekst

Det samme gælder refleksionerne over teksten.

I dag er det 2. Mosebog om de syv plager. Kommentarerne til teksten kommer spontant hen over bordet. Vi ender med nogle betragtninger over, hvorfor Farao kunne udholde myg, men ikke fluer.

Det samme gælder os mennesker. Noget kan vi fint klare, andre ting påvirker os meget. Hvad vi kan klare eller ikke, er meget forskelligt og i stedet for at prøve at forstå og måske dømme, skal vi række hånden frem til både hjælp og forbøn.

Morgenbønnen slutter efter ca. 40 minutter med fadervor.

Bønnen er levende

Deltagerne oplever, at morgenbønnen giver anledning til samtaler i menigheden, hvor det bliver tydeligt, at der bliver bedt rigtig meget i hjemmene. Det er dejligt at vide, at bønnen er levende i vores menighed.

Det bliver tydeligt, at der bliver bedt rigtig meget i hjemmene.

Alligevel er der medlemmer af menigheden, som ikke har nogen, de oplever, de umiddelbart kan anmode om forbøn. Her danner morgenbønnen en synlig ramme: man kan henvende sig, når der er behov for forbøn – det skete også skete denne morgen.

En dejlig berigende start på dagen.

Giv din mening til kende