Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Michael tilbage som præst i BaptistKirken

Michael tilbage som præst i BaptistKirken

Michael Jensen har været præst i både City Kirken og Kristuskirken, inden han forlod BaptistKirken med udgangen af 2006 og blev præst i Pinsekirken på Frederiksberg. Nu er han tilbage som præst i City Kirken med erfaringer fra Hillsong i København.

Fakta:

Baggrund kirkemæssigt: Folkekirken
Alder 57 år
Familie: Lissette, Melanie og Kenneth
Bor i Brøndby Strand

City Kirken: 88 medlemmer

Michael Jensen var en af de unge, rebelske præster i City Kirken på Københavns vestegn i 90’erne. De tænkte anderledes om at være menighed. Tænkte i flere lokale centre med gudstjenestefejring de fleste søndage og én søndag om måneden en stor Celebration-gudstjeneste.

Michael var præst for gruppen i Albertslund, som både var en husmenighed og en del af City Kirken. På den måde skulle kirken spredes over hele Københavns Vestegn.

Da han forlod City Kirken for at blive præst i Kristuskirken på Nørrebro, var der 300 til Celebration i den offentlige bygning i Albertslund. Nu er der 50.

Job på jobsøgningskursus

De sidste 10 år har han fungeret i beskæftigelsessektoren i forskellige kommuner. Faktisk var han på et jobsøgningskursus, hvor han kom med kritik og blev mødt af et ”jamen, kan du selv gøre det bedre?” Det kunne han åbenbart, for han fik et job ud af kurset. Han skulle selv undervise jobsøgende.

Siden er det gået slag i slag. Han har fået en lederuddannelse undervejs og dele af psykoterapeut-uddannelsen, så han føler sig faktisk godt rustet til igen at skulle være præst.

Det sidste år har været ret omvæltende for Michael Jensen. I januar sidste år begyndte hans ene øje at bløde. I marts fik han konstateret kræft i øjet og i april blev han opereret. Det har gået noget ud over synet, men ellers er han ved godt mod. De mistede også både deres elskede hund og hans svigerfar i Guatemala. Her forestod han begravelsen. Noget blev vakt i ham dengang…

En vigtig kop kaffe

I august sidste år drak han en kop kaffe med Per Eivind Stig, der sammen sin kone Ellinor har betjent menigheden igennem nogle år. Per Eivind udfordrede ham, ”om han ikke skulle komme tilbage til City Kirken som præst”. På det tidspunkt var det ikke indlysende, men Michael og hans kone Lissette har hele tiden haft personlige relationer i menigheden og har også deltaget i gudstjenester ind imellem. De seneste år har de ellers kommet i Hillsong København og har også været med i lederskabet dér.

I december var der så en anden fra menigheden, der prikkede ham på skulderen og derefter kunne han ikke slippe tanken. Og en dag sagde Gud til ham: ”Jeg vil bygge min kirke, og du skal være med”.

Løftet er en lettelse, for så er det ikke Michaels ansvar – alene.

Fit for fight

Det førte til flere samtaler med ledelsen i City Kirken og begge parter var parat til en ansættelse.

Så kom Corona-krisen og aflyste menighedsmødet i april, hvor menigheden skulle stemme om Michaels ansættelse. Men man kan sige, at Michael dermed fik længere tid til at komme til kræfter. Nu siger han, at han er fit for fight.

”Det er en anden menighed, end den, jeg forlod. Folk er blevet 20 år ældre og børnene og de unge er andre steder end dér.”

Hvad vil du sige om menighedens tilstand i dag?

”Det har været fantastisk, som Per Eivind og Ellinor har været trofaste. De har båret menigheden igennem en svær periode”, siger Michael med varme i stemmen.

Potentialet i menigheden

Hvilket potentiale ser du i menigheden?

City Kirken har altid været åben for Gud og bestået af medlemmer med noget på hjertet. Dette kom også stærkt til udtryk på sidste menighedsmøde, som var det første jeg deltog i i flere år. Det var en god oplevelse af være der. Vi vil Gud, men vores afhængighed af Gud er større end nogen sinde. Vi vil fællesskabet, men ser behovet for at komme dybere ind i relationer med hinanden. Vi vil være kirke på Vestegnen, men har brug for at tænke nyt og gerne i fællesskab med andre. Der er kommet en større ydmyghed ind over kirken, og det er rigtig godt.

Hvad vil være dine spidskompetencer, du vil sætte i spil?

Erfaring med tværkirkeligt samarbejde, menneskeligt indsigt og en fantastisk prædikant. (ha ha)

BaptistKirken og Hillsong

Hvordan har du det med Baptistkirken i Danmark. Er der nogle ressourcer, som du vil trække på?

Jeg tror, at jeg har brug for at lære BaptistKirken lidt at kende igen, før jeg kan svare på det spørgsmål.

Hvad kan City Kirken lære af Hillsong?

Jeg tror, at der er mange principper i forhold til at arbejde med kultur, innovation og en kirkes DNA. Jeg genkender den samme begejstring og glæde i Hillsong, som var i City Kirken, da jeg var her sidst. Det skal vi tilbage til, motiveret af troen på en stor Gud, som elsker mennesker og har det allerbedste til os.

Giv din mening til kende