Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Krisen binder os sammen

Krisen binder os sammen

Corona-krisen får menighederne til at rykke sammen, uden at være sammen – og vise ekstra omsorg for de enlige og ensomme.

Den sidste uge har været et lærestykke i at være kirke på nye præmisser. Alle gudstjenester i baptistkirker i Danmark er aflyst – og rigtig mange har erstattet det med en eller anden form for gudstjeneste på internettet. Enten i form af en prædiken som podcast, en videogudstjeneste, som ligger på Youtube eller en livestreaming på Facebook. Der er stor kreativitet. Bøn på nettet, inspiration til forkyndelse for børnene derhjemme og lovsang online.

Information på chin

Moses Peng, præst i chin-menigheden i Esbjerg og generalsekretær for Chin Christian Association, Danmark, har lavet en video, hvor han forklarer situationen omkring Corona på chin-sprog. ”For det er ikke alle chin’er, der kan læse”. Alle fællesskabets ti menigheder har aflyst deres gudstjenester og fem af dem har lavet video-gudstjenester.

”Vi ved, at det er forvirrende, hvad der sker i andre lande. Så vi koncentrerer os om at informere om, hvad der sker i Danmark. Hvad statsministeren siger osv. Når de 14 dage er gået, ser vi, hvad myndighederne råder og til, og så gør vi det,” siger Moses Peng.

”Vi ringer op”

Allan Ibsen, præst i Nørresundby-Vodskov Baptistmenighed skrev allerede i torsdags følgende besked på Facebook:  ”Danmark lukker ned. Vi ringer op.” Han uddyber:

”Jeg ville vise, at vi kan være menighed uden at mødes i bygninger. Dem, der er alene, er endnu mere alene i sådan en tid. Det giver megen usikkerhed. Derfor opfordrer vi menigheden til at ringe hinanden op. Stort set alle, der kommer i menigheden, er i en fællesskabsgruppe, og de holder god kontakt til hinanden.”

Han fortæller, at de overvejer en online-gudstjeneste, og at menigheden har professionelle folk, der kan lave det. ”Men andre gør det. Vi skal vurdere i menighedsrådet, om der er brug for vores stemme.”

På Bornholm gik Missionskirken og Baptistkirken sammen om at eksperimentere med en video-gudstjeneste. Og det gør de igen på søndag. Næste gang bliver det som live-stream søndag til almindelig kirketid 10.30.

Henrik Nissen fra regen/Kristuskirken havde annonceret en lovsangsaften online søndag aften. Desværre faldt han i søvn, da han skulle putte sine børn – hvilket medførte stor skam, erkendte han på Facebook. Men endte med at tilgive sig selv, og skriver noget, vi alle kan have brug for:

”Jeg tror, at Gud udfordrer os til at leve som:
Et ærligt fællesskab – hvor der er plads til at komme og være med alt, hvad man er – både det smukke og det brudte. For Gud ser alt og kan håndtere det!
Et tilgivende og nådigt fællesskab – hvor vi er hurtige til at tilgive, og hvor vi har nåde i overflod til hinanden og andre, når vi fejler eller ikke lever op til standarden. For sådan er vores fantastiske Far i himlen og sådan er vores Jesus!”

Ellinor Quist Stig, omsorgspræst i Citykirken, Taastrup, skriver:

”Lad os være ivrige i bønnen for vores land, for dem, der er syge, og for hinanden, og dermed være med til at forkorte denne tid. Vi kan sætte os derhjemme sammen og holde “mini-gudstjeneste” ved at lovsynge Gud og bede sammen. Spil evt. nogle kristne sange, du har eller kan finde på nettet. Leon Have Thomsen, som skulle have prædiket til gudstjenesten, har lagt sin prædiken på YouTube, så vi ikke skal undvære den.”

Her er links til nogle andre af de gudstjenester, der blev holdt i søndags online:
Korskirken, HerlevOdense, Bornholm, Roskilde, Regen/Kristuskirken, Give

Tony Peck, generalsekretær i European Baptist Federation (EBF) skriver: “Jeg oplever i denne tid, at det at tjene andre mennesker, betyder ikke at gøre noget, at blive hjemme, ikke give hånd – og det er et paradoks. Men vi kan bede sammen, for hinanden og for hele verden.”

Bethelkirken i Aalborg inviterer alle til at deltage i en bønneliste.

Lad os slutte med en opmuntring fra Lasse Åbom, baptistpræst i Aarhus:
”Dæk for din hoste men åben dit hjerte.
Det er ikke kun virus der smitter.
Det gør hjælpsomhed, overbærenhed,
barmhjertighed og kærlighed også.”

Giv din mening til kende