Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Hvad har du på hjerte?

TORSDAGSTANKE

Hvad har du på hjerte?

Dét spørgsmål stiller min Facebook mig hver dag. Men hvad betyder det egentlig? Og er der forskel på, hvad vi har på hjerte og på, hvad vi har på hjerne?

Vi har alle prøvet at blive spurgt om, hvordan vi har det, og svare “fint” nærmest pr. automatik, selvom vi faktisk ikke har det godt. Men er det for at beskytte os selv og vores sårbarhed, eller er det for ikke at belaste andre med vores problemer? Og gør vi i virkeligheden os selv og andre en bjørnetjeneste ved ikke at svare ærligt?

Man taler ofte om, at livet på sociale medier er overfladisk. Men hvis det er rigtig, er det så mediets skyld eller er det vores egen? Vi snakker om madopskrifter, børnenes gymnastikopvisning og deler billeder af solnedgangen. Og ja, det kan på overfladen synes overfladisk, men det er jo også bare et udtryk for vores hverdagsliv.

Men måske vi kunne øve os på ikke kun at dele det gode med hinanden, alle opturene og succeserne, men også når livet er svært – så vi rent faktisk lukker folk ind og svarer på, hvad vi har på hjerte.

Dette er udtryk for skribentens egen holdning.

Giv din mening til kende