Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Fællesskab er nøgleordet

Fællesskab er nøgleordet

Uge 30 danner igen i år ramme om sommerstævnet for Baptistkirken og Missionsforbundet på Efterskolen Lindenborg ved Borrevejle Vig. Programmet er kommet ud i menighederne, og det er nu, I skal tilmelde jer.

Vi har bedt to veteraner om at fortælle, hvorfor de tager på sommerstævne. Lars Midtgaard er med i programudvalget, så hans deltagelse er selvskrevet. Lotte Holm Boeriis har stået med ansvar for fx maden i årevis. I år er hun mere på frihjul. Hør, hvad de glæder sig til.

Lars Midtgaard fortæller:

Der er flere grunde til, at jeg igen i år glæder mig til sommerstævnet på Lindenborg i uge 30. For det første er der ikke ret mange anledninger gennem et år, som helt naturligt indkalder hele den danske ’baptist-familie’ til fællesskab. Faktisk kan jeg ikke komme i tanke om ret meget andet end netop stævnet! Derfor er det vigtigt at være med – for at styrke fællesskabet på tværs af alle aldre og vores oplevelse af en fælles identitet.

Bedre sammen

Her er det ikke bare fodboldlandsholdet, der er ’en del af noget større’. Og at det sker sammen med vores venner i Missionsforbundet, gør det blot endnu bedre og stærkere. Sommerstævnet er blevet stærkere og endnu bedre, efter det er blevet til et fælles sommerstævne for to kirker. Sammen kan vi noget i forhold til sådan et stævne, som vi kan gøre alene, tror jeg. Og så glæder jeg mig naturligvis til en uge med masser af god undervisning, lovsang og allermest oplevelsen af Guds nærvær! Jeg ser frem til både Scot McKnight og Chris Simmons undervisning og mange af de andre spændende underviseres inspiration!

Vores sommerstævne er blevet stærkere og endnu bedre, efter det er blevet til et fælles sommerstævne for to kirker.

Af sted som menighed

Jeg glæder mig også til at være sammen med mennesker fra min egen menighed gennem sådan en uge. For selvom det er vigtigt at mødes med både kendte og nye ansigter fra hele landet, så er det også vigtigt, at menigheden kommer af sted sammen og får en fælles oplevelse! Det giver mulighed for et fællesskab og gode snakke gennem ugen, som man måske ikke får i samme grad i det daglige.

Så der er rigtig mange gode grunde til at opfordre DIG og DIN MENIGHED til at komme med på sommerstævnet på Lindenborg! Vi ses!

Lotte Holm Boeriis fortæller:

I år samles vi om temaet ’GenOpdag de gode nyheder’. Jeg glæder mig til en uge med lovsang, forkyndelse, musik og ikke mindst fællesskab. Fællesskab med brødre og søstre fra andre menigheder og trosfællesskaber. Jeg glæder mig til at høre Scot McKnight fra USA og hans budskab om genopdagelse af evangeliet. Og ikke mindst Rachel Turner, som er en fantastisk formidler af evangeliet til børnefamilier.

Evangeliet er altid det samme, men måden, det præsenteres på, forandrer sig med tiden. Det handler om at være relevant som kirke og være tilstede, hvor mennesker befinder sig. En kirke med liv fornyer sig og er fyldt med mennesker, der interesserer sig for andre end sig selv. Det udtrykker de gennem inspiration og kreativitet. Det er mit ønske, at vi som kirke må få en inspirerende uge, hvor vi bliver fyldt op til at møde mennesker på vores vej med Guds kærlighed.

I må gerne tage sydpå

I mange år – faktisk alle de år, jeg har deltaget på stævnet – har jeg faret rundt og løst forskellige opgaver, men nu kan jeg efter 17 år nyde et stævne med undervisning, lovsang og aftenmøder. Jeg glæder mig til at blive fyldt op, og jeg glæder mig til at møde DIG.

Sommerstævnet er for mig årets højdepunkt, og det er det for hele familien.

Sommerstævnet er for mig årets højdepunkt, og det er det for hele familien. For år tilbage spurgte vi børnene, om de ville en tur sydpå i sommerferien, men så kom vi ikke på stævne det år: ’Tag I bare afsted, mor og far. Vi skal på sommerstævne!’ lød svaret. Dejligt, at stævnet også betyder noget for de unge. Fællesskab med andre er fantastisk, og fællesskab er der på sommerstævnet.

Sommerstævne – jeg glæder mig!

Både program og tilmelding findes på nettet, se www.sommerstævne.dk

Scot McKnight

Rachel Turner

Chris Simmons

Giv din mening til kende