Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En lærerig proces

Lyngby Baptistmenighed har afsluttet forløbet som pilotprojekt for Innovativ Kirke. Menigheden har på et halvt år gennemført fire workshops med 15-20 deltagere.

Vi kalder det ‘Innovativ Kirke’

Alle baptistmenigheder har muligheden for at ansøge om at være med i et forløb, hvor vi arbejder med, hvordan menigheden bliver mere kreativ og nyskabende.

Kirken har brug for at udvikle sig

Evangeliet har ikke mistet sin relevans, men kirken kan som organisation stå i vejen for det uforanderlige budskab, hvis den ikke er klar til at forandre sig i takt med verden.

Vi ser en unik mulighed i at træne menighederne i kreativitet og innovation og arbejde med konkrete ideer og løsninger, der udfolder kirkens potentiale.

  • Vi arbejder med menigheden, hvor den er og med de ressourcer, der er til stede
  • Menigheden vil lære at identificere relevante behov i samfundet og omsætte ideer til virkelighed
  • Målsætningen er vækst både numerisk og åndeligt

I november måned afsluttede den første kirke forløbet. Lyngby Baptistmenighed har gennemført fire workshops som pilotprojekt. De næste menigheder er allerede i gang. Måske vil din også være med? Målet er, at ti menigheder er i gang med forløbet eller har gennemført det i 2017.

”Innovativ Kirke kan anbefales andre menigheder”, siger Pia Duebjerg Andersen fra Lyngby. ”Vi har måske været lidt for hurtige, men det var en chance, vi tog, fordi den bød sig. Vi har lært meget undervejs. Lige nu er vi bare lidt hårdt ramt som menighed bl.a. af sygdom, men vi skal nok klare os!”

Forløb i fire faser

Menigheden har været igennem forløbets fire faser:

  • Hvem er vi?
  • Verden omkring os
  • Nye løsninger
  • Forankring

Det har givet anledning til spændende samtaler, der har sat ord på menighedens situation og drømme.

Alle menigheder har potentiale og ressourcer

Jeg fortsætter med at bringe Innovativ Kirke ud til lokale menigheder for at hjælpe deltagerne til at opdage deres passion for menigheden og lokalsamfundet. Det har vi oplevet begyndelsen af i Lyngby, og det tror vi på, at andre menigheder også opdager.

Et lærerigt pilotprojekt

Forløbet med Lyngby har været en lærerig oplevelse for os alle. Som facilitatorer har vi lært meget om, hvad Innovativ Kirke kan. Derfor bliver processen hele tiden skarpere. Det er fx ikke nødvendigvis de samme mennesker, der er til stede hver gang. Derfor har vi allerede tilpasset indholdet, så man kan komme til en workshop eller til alle fire.

Vi drømmer om, at Innovativ Kirke vil sætte gang i kreative samtaler, så vi opdager vores ressourcer rundt om i landets menigheder.

Se en video om Innovativ Kirke i Lyngby:

Giv din mening til kende