Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
At udvikle sine evner

Fordi jeg tror

At udvikle sine evner

En af mine yndlingsberetninger i Det Nye Testamente er beretningen om de betroede talenter. For mig giver det god mening at bruge de evner, vi har fået, til gavn og glæde for os selv og vores omgivelser.

Lyt til artiklen her:

Åbn lyd i nyt vindue

Da jeg for efterhånden en del år siden gik på pension, lå det lige for at sige ja til på skift med andre at arrangere morgensangen i kirken en gang ugentligt. Det kræver tid, fordybelse og organisering; men – med citat fra et menighedsmedlem, der planlagde bibelkredsarbejde: ”Der bliver i alt fald altid en, der får noget ud af det; måske de andre også får lidt glæde af det!”. Det giver mig glæde at søge sammenhænge i Bibelen, som jeg deler med andre, og at finde salmer og musik, der kan udtrykke eller underbygge det, jeg har fundet frem til.

Der bliver i alt fald altid en, der får noget ud af det; måske de andre også får lidt glæde af det!

Hjemmesider

Da computeren i 1980’erne blev indført i folkeskolen, opfattede jeg det som en forstørret regnemaskine, som jeg absolut ikke skulle bruge til noget. En kollega hjalp mig over min berøringsangst, så for omkring 15 år siden kastede jeg og et par andre ’piger’ os over at lave hjemmeside for menigheden uden at have den store tekniske forstand. Det lykkedes, og siden har jeg arbejdet med hjemmesider hos Kirkernes Integrationstjeneste, og gør det fortsat i Kvindenetværket og i menigheden.

Det gjorde og gør jeg også, fordi jeg tror, at vi som kristne skal bruge tidens medier til at komme i kontakt med vores medmennesker. Jeg har fortsat brug for hjælp på det tekniske område, men glæder mig over at kunne tjene med det, jeg evner.

Kontorarbejde

I Røde Kors i Ringsted manglede man for nogen tid siden en til at skrive arbejdssedler og føre kartotek. Det blev så min opgave; det er en opgave, der giver mange nye kontakter og oplevelser.

Vi er alle betroet nogle talenter – nogle har vi videreudviklet, andre har vi begravet. Jeg er taknemmelig for at have fået lov at bruge nogle af dem, som jeg fik videreudviklet.

Giv din mening til kende