Bethelkirken på sommerfestival

Bethelkirken på sommerfestival

På et par måneder har frivillige og ansatte i Bethelkirken fået en uges lejr op at stå – i stedet for sommerstævnet i Lindenborg.

Lone Møller-Hansen,  

”Personligt havde jeg glædet mig til sommerstævnet, men det her er en gave, vi har fået, som vi formentlig ikke får igen, en unik chance” siger Jakob Martens, som har været en af drivkræfterne for den menighedslejr, Bethelkirken fra Aalborg er på i disse dage.

Foto: Astrid Melkær Andersen

I slutningen af maj var de tre gutter, Jakob og de to præster Lars Midtgaard og Rasmus Jonstrup, der fangede ideen med et alternativ til sommerstævnet. Og de fik lejet Tandallejren ved Vestbjerg nord for Nørresundby og lavet et omfattende program for en uge, der begyndte sidste fredag og slutter fredag d. 24. juli og bliver kaldt Sommerfestival.

De to tidspunkter, hvor der er flest deltagere, var søndag til Bethelbanko og tirsdag til Bethel på tværs – op mod 80 deltagere, heraf 10-12 børn og teens. 54 deltager hele ugen.

”Derfor kommer jeg i Bethelkirken”

I det hele taget er lejrens programpunkter hentet ud af livet, som det foregår i ikke-Corona-tider i Bethelkirken.

Der har været Messy Church – og her fandt mange ud af, at det ikke kun er for børn.

Foto: Astrid Melkær Andersen

Spejderne har lavet lejrbål, lovsangsbandet en lovsangsaften, og som sagt, har der været ”Bethel på tværs”. Det er en gruppe ældre, motiverede voksne (Jakob Martens udtryk, red.) fra menigheden, som holder fast i en gruppe familier, som skal integreres i menigheden og i det danske samfund. Der er spisning en gang om måneden og det samler også normalt op mod 80 mennesker til mad og hygge.

Jakob forklarer: ”Vi har brug for at vise hinanden; ’det her er grunden til, at jeg kommer i Bethelkirken’. Vi skal lære at finde tryghed i hinandens fællesskaber.”

Foto: Aron Het Lam

Ingen kommer jo til alle arrangementer og derfor bliver lejren også et udstillingsvindue for alt det, der foregår i kirken til daglig. Og samtidig bliver der mulighed for at fordybe samtalen med andre end dem, man normalt omgås, meget mere end det kan lade sig gøre til kirkekaffen.

Foto: Astrid Melkær Andersen

En anden idé udsprang af lejrens tema ”op-ind-ud” (Op til Gud, Ind i menigheden og Ud i verden).

Bethelbanko – og kiosken – er med til at generere et overskud på lejren, som menigheden har tænkt sig at sende til Afrika.

”Da en gruppe var i Rwanda fornylig, fandt de ud af, at kvinderne dér kunne bruge symaskiner for at tjene penge til familien. Så vi synes, at vores ud-dimension skulle være penge til symaskiner.”

Dagligstuen

Der er også en dagligstue på Sommerfestivallen. Bethelkirkens dagligstue er menighedens ungdomsgudstjeneste – hver onsdag, med deltagere over 18 år, lovsang, samtale og taler.

Anne Rasmussen, 28, kommer i Dagligstuen. Hun har været på sommerstævne én gang, og havde glædet sig. Hun er ny i kirken og ny kristen.

”Det, der betyder mest for mig, er, at lejren opbygger fællesskabet. Her er der god tid og plads til at lære børnefamilierne og de ældre i kirken bedre at kende. Vi får mange gode snakke og spiller spil. Hygger os sammen som kirke.

Og så er det mega fedt at have Gud med på ferie. Alle kunne være taget afsted med familie eller venner. Men her er lovsang, Gud får lov til at fylde. Her er et fællesskab, hvor vi søger Gud sammen hver dag.”

Jakob Martens og Anne Rasmussen. Foto: Astrid Melkær Andersen

Det har forvandlet mit liv

Anne Rasmussen, 28, kommer i Dagligstuen, Bethelkirkens ungdomsgudstjeneste og er nu med på Sommerfestival, kirkens erstatning for sommerstævnet på Lindenborg.

Hun fortæller:

”Jeg er ikke vokset op i en kristen familie og for få år siden vidste jeg slet ikke, at der var noget, der hed frikirke. For ti år siden fik min mor kræft, og jeg købte en Bibel på hverdagsdansk og begyndte at søge Gud. Jeg vidste ikke, hvem Gud var. Anede ingenting.

Så flyttede jeg fra Sønderjylland til Aalborg for at læse på seminariet – og til julefrokosten snakkede jeg med en god studiekammerat, der fortalte, at han kom i Bethelkirken. Han inviterede mig med til Dagligstuen, og jeg var vildt nervøs, da dagen kom. For jeg boede jo sammen med min daværende kæreste. Men jeg kunne mærke, at Gud havde ledt mig frem til det i flere år.

Det forvandlede mit liv. Jeg er kommet her alle onsdage lige siden. Jeg kom med i en cellegruppe, og da jeg var parat til det, kom jeg på Alpha-kursus og med til søndagsgudstjenesten.

Jeg kan mærke, at Gud arbejder igennem fællesskabet.  Jeg faldt fra, da jeg bare sad alene med min Bibel. Som ny kristen har man utrolig mange spørgsmål, både til det, man læser i Bibelen og til prædikenerne. Og her kunne jeg stille alle spørgsmålene uden at blive dømt ude.

Det har vist sig, at det har været nemt for mig at fralægge mig noget af det, jeg har gjort tidligere. Jeg føler mig opbygget i Gud i stedet for.

Det var vist det, ganske kort”, slutter Anne præsentationen af sig selv og sin vandring med Gud så langt som til Sommerfestivalen med Bethelkirken, sommeren 2020.

URL: https://baptist.dk/bethelkirken-paa-sommerfestival/