Forskelle og fællesskab

Forskelle og fællesskab

Baptister fra hele Europa samles i Skotland i den kommende uge. Her mødes repræsentanter for de 800.000 europæiske baptister, der er fordelt på 60 medlemskirker i 52 lande. Fra Danmark deltager Johannes Aakjær Steenbuch, der er formand for Teologisk Forum, og Henrik Holmgaard, der står i spidsen for det nye Studiecenter for Menighedsbaseret Teologi, SCMT.

Johannes Aakjær Steenbuch og Henrik Holmgaard,  

Billedtekst: Kasper Klarskov har de sidste to år deltaget i ungdomsprogrammet Transform, der afsluttes på dette EBF-møde.

 

Den 25.-28. september 2019 afholder European Baptist Federation (det europæiske baptistforbund) den årlige konference. Det sker denne gang i Glasgow, Skotland, hvor baptister er velrepræsenterede og med rødder til de første baptister i 1600’erne. Vi samles for at høre, hvad baptister foretager sig rundt omkring i Europa, og som sædvanlig er religionsfrihed, mission og økumeniske relationer på dagsordenen.

Stavanger 2021

Helt centralt skal vi i år tage fat på planlægningen af den kommende missionskonference, som skal afholdes i Stavanger i 2021. Missionskonferencen i Stavanger forventes at tiltrække 1200 deltagere fra hele Europa – det bliver således også en unik mulighed for danske baptister at engagere sig i det europæiske missionsarbejde. Derfor er det også vigtigt, at vi er til stede under planlægningen for at sætte vores præg på konferencen.

Samarbejde om teologisk forskning

På konferencen i Glasgow mødes også baglandet for baptisternes studiecenter i Amsterdam (IBTSC), som BaptistKirken også er en del af. Her vil Henrik Holmgaard repræsentere danskerne.
”Teologisk (ud)dannelse ligger højt på min personlige dagsorden, og derfor er enhver anledning til at drøfte og netværke om dette emne vigtig. Det er ligeledes et mødested for kolleger, der ligesom jeg, arbejder med teologisk forskning og uddannelse i mindre skala. De ressourcer, som de enkelte lande og kirker er i besiddelse af til uddannelse, kan ofte være begrænsede, men det europæiske samarbejde omkring uddannelse gør det muligt lave research og uddannelse på tværs af landegrænser og til fælles gavn.”

Enhed på trods af forskelle

Johannes fortsætter: ”Vi mødes dog ikke kun for at planlægge og beslutte ting. Det er i det hele taget afgørende at mødes jævnligt for at få en forståelse af den mangfoldighed, der præger baptister internationalt – men også for at opretholde en enhed på trods af forskellene. Ved siden af de håndgribelige resultater af konferencen opstår der forbindelser, bekendtskaber og venskaber på kryds og tværs, som kan vise sig frugtbare og gavnlige fremover.”

URL: https://baptist.dk/forskelle-og-faellesskab/