De dage blev virkelig himmelske

De dage blev virkelig himmelske

Kirkens folkemøde på Heden blev en stor succes. Især det Himmelske Show lørdag aften bliver svært at overgå for Roskilde, som holder Himmelske Dage i 2022.

Lone Møller-Hansen,  

Det startede i silende regnvejr, hvor mindst 5000 mennesker stod under paraplyerne på Torvet i Herning ved åbningsgudstjenesten, men sluttede i strålende solskin på græsset i Birk skulpturpark.

Ind imellem da var der over 400 arrangementer, som spændte vidt. Fra Folkekirke-møde med mange hundrede deltagere over gudstjenester, kæmpekoncerter og paneldebatter til Crossyoga og mørkemiddage.

Den største oplevelse var uden sammenligning lørdag aften i Boxen med 8400 deltagere. Det Himmelske Show blev afviklet super-professionelt med indslag af høj kvalitet.

Det Himmelske Show

Den største oplevelse var uden sammenligning lørdag aften i Boxen med 8400 deltagere. Det Himmelske Show blev afviklet super-professionelt med indslag af høj kvalitet. Danmarks største gospelkor på 1800 deltagere under ledelse af Hans Christian Jochimsen bandt aftenen sammen, men også artister, balletdansere, sandkunst og en klokkeklar forkynder, der kom ned fra loftet sammen med et par engle – det lyder banalt, men virkede stærkt.

Peter Mygind og Paula Larrain guidede og interviewede meget veloplagte og afvekslende med små video-klip, Herning Drengekor og stand-up med seriøst morsomme Melvin Kakooza. En helt igennem forrygende aften, som det bliver svært at overgå.

Men også fredagens U2-gudstjeneste med kopibandet Die Herren trak tusindvis af mennesker.

”Det var en god beslutning at optrykke den og forære den væk. Hvor mange gæster sagde nej tak til materiale i de andre telte, røg vores lille bog ned i en lomme eller en taske,” fortæller Vibeke Dalsgaard

Mulighedernes Marked

BaptistKirken og Missionsforbundet var gået sammen om et telt på Mulighedernes Marked. Det var ikke stort, og man droppede kaffen – men fik uddelt 150 gratis eksemplarer ad Den lille Katekismus.

”Det var en god beslutning at optrykke den og forære den væk. Hvor mange gæster sagde nej tak til materiale i de andre telte, røg vores lille bog ned i en lomme eller en taske,” fortæller Vibeke Dalsgaard, der var BaptistKirkens praktiske koordinator på teltet. Både hun og missionsforstander John Nielsen er allerede begyndt at tale om ”næste gang skal vi…” have et større telt, et par lænestole bl.a.

De var meget tilfredse med placeringen tæt på scenen og spisestederne. Fra teltet reklamerede Lene Suhr Jørgensen også med sin kirke-keramik.

Livshistorier

Brande Baptistkirke havde indrettet en café med livshistorier som tema i et klasseværelse i Huset nr. 7 – en tidligere skole. Erland Grarup fra Brande fortæller, at motivationen for at lave cafeen var at få en dialog med folk om deres tro.’

De var tilfredse i Brande.

”Personligt synes jeg, at vi er utrolig dårlige til at dele vores tro med hinanden. Skal vi vokse i tro, så er vi nødt til at dele vores tro. Og vi kan vokse ved at fortælle om vores åndelige oplevelser. Det gør vi så over en kop kaffe.”

Hver af de to dage kom der ca. 25 personer i cafeen.

”Når vi ikke har nogen store kanoner at annoncere med, må vi have en lang åbningstid.”

De talte på forhånd om, at det måske havde været godt at lægge sig i det fælles telt på Mulighedernes Marked – men så var samtalerne måske ikke blevet så dybe, som de blev.

De var tilfredse i Brande.

Folkekirken lærer af os

”Det er som om Folkekirken nærmer sig frikirkerne, når de eksperimenterer med nye gudstjenesteformer,” konkluderer Per Beck.

Formand Per Beck overværede i en del debatter bl.a. i Folkekirkens telt.

”Jeg glæder mig over, at Folkekirken åbner op for mission. Jeg hørte bl.a. at folketingspolitikeren og præsten Christian Langballe medgik, at han er blevet en ’missionsk tidehvervsmand’”.

Tidligere har en del af Folkekirkens præster ment, at der ikke var brug for mission, fordi så mange er medlem af Folkekirken. Men nu medgiver mange, at der er sket et stort videns-tab, og at selv mange medlemmer i Folkekirken ikke har styr på hverken bibelhistorie eller det centrale i kristendommen.

Der blev fremlagt tre dokumenter, som udvalg i Folkekirken har arbejdet med, om gudstjeneste, dåb og nadver. Biskop Tine Lindhardt mente ikke, at man bør røre ved de centrale sakramenter som dåb og nadver, hvortil en kvinde i teltet replicerede, at hjemme i deres kirke havde de eksperimenteret med liturgierne, og ”aldrig havde oplevet, at Vorherre ikke var til stede.”

”Det er som om Folkekirken nærmer sig frikirkerne, når de eksperimenterer med nye gudstjenesteformer,” konkluderer Per Beck.

URL: https://baptist.dk/de-dage-blev-virkelig-himmelske/