At leve er at rejse

I menighedsstafetten sender vi ordet fra baptistmenigheder i Danmark til den næste ledsaget af et spørgsmål

At leve er at rejse

Købnerkirken er ikke bare kirken for baptister på Amager – men en fri kirke for alle. Heldigvis oplever vi, at flere ønsker at være en del af rejsefællesskabet.

Andreas Højmark Søndergaard,  

Købnerkirken har en spændende historie bag sig. Menigheden talte i efterkrigstiden knap 500 medlemmer og udmærkede sig i lokalsamfundet ved at udvise stort engagement for de mennesker, der havde brug for både Guds kærlighed og fremstrakte hænder. Kirkebygningen fra 1939 er både stor og rummelig. Desværre kan de seneste årtier beskrives med medlemstilbagegang og faldende aktivitetsniveau. Men menigheden er ved godt mod. Mange har holdt fast – også selvom rejsen har budt på tumult undervejs.

Vi satser benhårdt på at være en levende menighed med forkyndelse i et nutidigt sprog og musik af høj kvalitet.

Købnerkirkens rejse er ikke slut

Destination er ikke nået. For selvom der for år tilbage måske manglede tro på fremtiden, så valgte menigheden at ‘træde ud af båden’ for at følge Guds kald til at være en moderne menighed på Amager.

Gudstjenesteformerne blev justeret, og vi satser benhårdt på at være en levende menighed med forkyndelse i et nutidigt sprog og musik af høj kvalitet. Vi har de seneste år fået kontakt til musikalske ressourcer, som beriger fællesskabet på hver deres måde, og i efteråret 2017 har dygtige og engagerede mennesker påbegyndt børneaktiviteter ifm. gudstjenesterne – foreløbigt én søndag om måneden.

Oplevelser på rejsen

Vi håber og tror på, at 2017 bliver året, hvor medlemskurven knækker. I løbet af årets første 11 måneder har det gennemsnitlige gudstjenestebesøg været stigende, og 10 nye medlemmer har sluttet sig til fællesskabet. Dertil fyldes kirken flere hverdage om ugen.

Hver tirsdag mødes Amager Gospelkor. En korøvelse er ikke bare hyggesang og kaffe. Hver korøvelse er et ægte menighedsfællesskab. Mange mødes til aftensmad i Cafe Julius – vores non-profit café. Derefter toner lovsangen mod himlen i et par timer – nærmest kun afbrudt af en andagt. Der er altid mulighed for forbøn, hvor en af menighedens rutinerede sjælesørgere og forbedere altid stiller sig til rådighed. Den nye flotte gadedør er altid åben, og i sommermånederne kan det ske, at der synges fra kirketrappen. Mange kikker ind sådan en tirsdag aften for enten at nyde maden i cafeen eller for at nyde korets sang.

En korøvelse er ikke bare hyggesang og kaffe. Hver korøvelse er et ægte menighedsfællesskab.

Hver torsdag eftermiddag og aften fyldes kirken af børn og teenagere, når Gospelgeneration Kids og Next mødes. Mange tager endda deres forældre med i Café Julius, som ofte er fyldt med glæde efter en korøvelse. Også her er døren åben – og der er altid plads til flere til en korøvelse.

Det seneste års tid har vi forsøgt at etablere en sprogcafe for udlændinge, der gerne vil lære mere om Danmark og det danske sprog. Det var en succes for en tid, men i efteråret har vi i stedet prioriteret korte ‘fyraftensmøder’ med forskelligt indhold. Vi forsøger nyt – og lykkes med meget.

Men vi er på en rejse

For at leve er at rejse. En rejse med Gud, en vandring med mennesker. Vi gør os ikke forhåbninger om, at vi har fundet (alle) de vises sten (på én gang), men vi har efterhånden lært, at forandringer ikke sker på én nat, men gennem et langt sejt træk. Og vi kommer nu engang længst, når vi husker at bruge den nødvendige tid på at søge Guds råd og vejledning først.

For at leve er at rejse. En rejse med Gud, en vandring med mennesker.

Vi har tro

Tro på Gud og tro på fremtiden. Vi er på vej, men som så mange andre menigheder slås vi også med en økonomi, som ikke kan fortsætte på det nuværende niveau i flere år. Men vi tror på, at Gud har en fremtid – for vores menighed og for hele sin kirke. Vi har store planer om, at vi i det kommende år skal bruge endnu mere energi på at være kirke for vores lokalsamfund. Ikke kun for de få – men en fri kirke for alle. Der er ideer om (igen) at starte spejderarbejde i menigheden og på den måde skabe (flere) meningsfulde børne- og ungdomsaktiviteter i vores nærområde.

Så Købnerkirken er på vej. Vi er på rejse. Og skulle du læse denne artikel og få lyst til at slå følge, så er Købnerkirken også en fri kirke for dig!

Stafetten gives videre til Vrå Baptistkirke med spørgsmålet: Hvad gør I for at skabe gode aktiviteter for børn og unge?

Her kan du se hvad Jan Kornholt og Nina Luna i 2013 havde at sige om gudstjeneste som mission:

URL: https://baptist.dk/at-leve-er-at-rejse/