Lone Møller-Hansen,
Der er kun godt 800 tilmeldte til det sommerstævne, der går i gang om halvanden uge, søndag d. 17. juli på Lindenborg. Det er mindst 300 færre, end der plejer at komme – med det forbehold, at der stadig kan komme tilmeldinger og dagsgæster.
”Det har været udfordrende at starte op igen efter Corona. At have færre tilmeldte er vi ikke alene om. Både festivaler og andre stævner har op mod 60 % færre deltagere end før Corona. Vi ligger også ugen før den store spejderlejr og nogle familier må prioritere. Samtidig havde vi også inden Corona oplevet en afmatning med 100 færre deltagere år for år siden 2016,” siger stævnechef Lars Gaarden.
De færre tilmeldte forhindrer ikke de ansvarlige for stævnet og programmet i fortsat at skabe alle forudsætninger for en fantastisk, men anderledes uge.
Der er program for alle aldre, og også tilmeldte til børnesporene, f.eks. er der 84 deltagere i Beat, der er for de store skolebørn.
Det færre antal deltagere gør selvfølgelig ondt i økonomien, så der er sparet en del på bl.a. telte. Spiseteltet er erstattet af spisesalen – ikke noget dårligt bytte… De, der har menighedstelte eller campingvogne kan spise dér. Måske det ovenikøbet vil betyde, at enkeltpersoner eller menigheder får mod på at gå på besøg hos hinanden og spise sammen.
For at opleve et større fællesskab omkring aftenmøderne koncentreres møderne omkring hallen, det, der kaldes Store Scene.
Programmet på den lille scene udgår, men til gengæld er der masse af aktivitet på det, der kaldes Grønningen – som er plænen imellem spisesalen og værelsesfløjen.
I dagtimerne gøres der meget for, at her skal være aktiviteter for hele familien. Børnebussen vil holde her med alle mulige sjove tilbud for skolebørnene, ligesom hoppeborgen Raffe er pustet op. Så kan børnene hoppe, mens far og mor drikker en kop kaffe fra cafeen. Der er to muligheder for at købe frokost her, pølsevognen og et asiatisk inspireret tilbud. Fra begge madboder går overskuddet til mission.
Der bliver også et tilbud i løbet af dagen for de mindste børn og deres forældre.
Onsdag vil der være sommerfest på Grønningen og pladsen ned mod vandet.
Tre aftener, søndag, tirsdag og torsdag vil der være Late Night program – kl. 21.45 – på Grønningen.
Søndag aften spiller Christian Meiner og hans musikalske venner op til fællessange. Christian er ansat i Saralystkirken i Aarhus som lovsangsleder og spiller med folkene bag ”Stille stunder”. Som i øvrigt giver koncert samme aften i hallen.
Sofus Jul Möglich Rasmussen barsler i løbet af sommeren med albummet ”Kinds of worship”. Sammen med musikalske venner spiller han tirsdag sange fra det nye album.
Sofus fortæller: “Formålet med projektet har været at gøre op med den mere eller mindre monokulturelle lovsang, der er udbredt i dag. At give plads til kreativitet og give Gud alt, hvad jeg formår som musiker.”
Udgangspunktet er altså ikke nyt, men indfaldsvinklen er måske ny og lidt mere jazz’ed… Kom og lyt med!
Endelig er der akustisk koncert med Cecilie Noer torsdag aften.
Cecilie Noer har skrevet og udgivet flere albums. Senest det meget anmelderroste album ”Train Track home” fra 2019. I år er der udkommet et par nye singler og der er mere på vej…
Cecilies stemme er fortryllende og eventyrlig. Musikken er smuk og melodisk – og af den slags, som man genkender og nynner med på, når man har lyttet et par gange. Og så er der teksterne, som ofte beskriver oplevelser eller indfanger stemninger. Cecilie er helt perfekt selskab til en sen musikalsk sommeraften.
En af udfordringerne for de unge har været at finde frivillige til det ungdomsspor, der hedder Urban, der er for dem, der har afsluttet folkeskolen eller en ungdomsuddannelse. De henvises i stedet til det spor, der er for de ældre unge – Soul. Dog må de, der er under 18 år sove hos forældre eller i deres menighedsgade.
Formand for Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund, BBU, Nicolas Fromsejer, siger:
”Vi oplever alligevel, at folk har været forstående, fordi det jo skyldes mangel på frivillige. Men der er så også nogle, der er trådt til, fordi de synes, det var vigtigt, at der for eksempel var noget for teenagerne.”
Nicolas udtrykker samtidig en stor tak til de frivillige, der sørger for at de andre børne- og unge-spor kører.
”Uden jer kunne vi ikke komme med de gode tilbud, der er.
Jeg glæder mig til sommerstævnet. Jeg tror, det er vigtigt, at vi ses og nyder fællesskab med hinanden og et fællesskab med Gud. Jeg har derfor en forventning om, at vi får en rigtig skøn uge sammen, med mange gode snakke, minder og forhåbentligt godt sommervejr!”
For Lars Gaarden bliver det sidste år, han er stævnechef. De fire arrangører; BaptistKirken, Evangelisk Frikirke Danmark, Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund og Evangelisk Frikirkes Børn og Unge, har dermed til opgave at finde en ny stævnechef til næste år. Men foreløbig handler det om stævnet 2022. ”Vi skal bare afsted og have en god uge. Selvom vi ikke skal forvente det samme som i 2019 – campingpladsen bliver fx væsentlig mindre end tidligere – så bliver det godt!”
URL: https://baptist.dk/et-mindre-sommerstaevne-2022/