En sag for nørder?

En sag for nørder?

"Religion skal ud af det offentlige rum", sagde forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen under krisen med Muhammed-tegningerne.

Vibeke K. Dalsgaard,  

En blanding af religionsforskrækkelse og fremmedhad fik det til at give genklang i samfundet: ”Religion skal ud af det offentlige rum”. Han lykkedes ganske godt med det formål.

Religion er en niche

Tro har nu aldrig været noget, man skiltede med her i det høje Nord, men det er da blevet meget synligt her under pandemien, at tro og religion ikke er vigtigt.

På et tidspunkt fik jeg en opfordring til at deltage i en undersøgelse om indvirkningerne fra COVID19 på min hverdag, og et af spørgsmålene lød: ’Hvad har du savnet mest under nedlukningen?’ Der var 25 forslag til ting, som vi kunne savne – cafébesøg, biografture, fodboldkampe, fitnesscentre og ja, mange andre ting. Jeg scrollede nedad for at finde gudstjeneste. Det var der selvfølgelig ikke, så under punkt 26 ’Andet’ skrev jeg så gudstjeneste.

Så religion – også den kristne tro – er blevet forvist til en niche for noget, som mærkelige mennesker beskæftiger sig med.

’Bed og arbejd’

Hvordan giver vi verdens bedste budskab videre under de vilkår? Jeg har ikke det endelige svar, men vi kan få hjælp ved at søge tilbage til ’de gamle’. ’Ora et labora’ lyder benediktiner- og cistercienserordenens valgsprog, der sammenfatter Benedikt af Nursias vigtige påbud om at forene bøn med praktisk arbejde.

Vi skal måske lære med bøn at lægge mere af vores liv og vores lands fremtid i Jesus’ hænder og så arbejde for næsten, så alle mennesker lærer, at kristendom betyder kærlighed og hjælpsomhed.

I Silkeborg[1] arbejder otte kirker sammen om at hjælpe mennesker i hverdagen. At vi sammen prøver at vise Kristus i praksis – det er måske vores største chance for at få evangeliet – og kirken – ud af den blindgyde, som vi er endt i.


 

[1] ksa-silkeborg.dk

URL: https://baptist.dk/en-sag-for-noerder/