Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Noget at komme efter på sommerstævnet

Noget at komme efter på sommerstævnet

Fredag:

Planlagt dåb og nadver ved fjorden

De seneste år har der været mere eller mindre spontane dåbsgudstjenester på sommerstævnerne. I år vover vi at planlægge en dåbs- og nadvergudstjeneste fredag den 21. juli kl. 15.30 ved fjorden. Vi ved allerede nu, at der er én, der vil døbes, nemlig Jonas Jul Boeriis, 14 år, fra Korskirken i Herlev.

Jonas fortæller: ”Jeg vil gerne døbes på sommerstævnet, fordi det er en god mulighed for at blive døbt, når venner fra Jylland og Fyn er til stede. I min kirke er det flest ældre mennesker, og her er en mulighed for at få yngre venner med til dåben. Sommerstævnet er jo et sted, hvor de også kommer.”

Jonas ville egentlig have været døbt sidste år, men så skete der noget…

Brækkede benet

”Vi var på natløb med One og ’spillede’ Stratego i skoven. Det var natten, inden dåben var planlagt. Jeg gemte mig, for jeg havde et af de vigtigste kort i spillet. En af fangerne – lederne – fandt mig. Jeg ville ikke fanges, og derfor løb jeg væk, ned ad en lille bakke ved fodboldbanen. Så faldt jeg og brækkede benet, så jeg ikke kunne rejse mig op. Jeg kom på hospitalet i Holbæk og blev opereret den dag, hvor jeg skulle have været døbt. Det tog en uge, før jeg kom hjem i kørestol, og det tog faktisk et halvt år, før jeg blev helt god til at gå igen!”

Han har dog taget revanche siden, for i maj i år vandt han DM-bronze i badminton. Både Jonas’ storesøster og storebror er blevet døbt på tidligere sommerstævner, så det ligger til familien, at det gerne må være åbent og stort, og måske også lidt koldt.

I år må det ikke gå galt.

”I år må det ikke gå galt”, siger Jonas, der er den første, der har meldt sig til dåb. Alle spor deltager i dåbs- og nadvergudstjenesten. Hvis det er dårligt vejr, begynder gudstjenesten i hallen.

Onsdag:

’Stille Stunder’ og en omvendt ateist

Onsdag aften den 19. juli byder på en fælles lovsangsfest med både teenagere fra One Camp, de unge fra Platform og hele sommerstævnet samlet i hallen. Simon Petersen, der er en del af lovsangsprojektet ’Stille Stunder’, vil lede aftenens tilbedelse og lovsang og præsentere nye danske lovsange, skrevet af unge fra hele landet.

’Stille Stunder’ er et projekt støttet af BBU og MBU, der medvirker til udvikling af nye lovsange, som kan være til inspiration og opmuntring i de danske kirker. Sangene bliver løbende lagt på YouTube. Du kan følge projektet her, hvor der også ligger videoer med de velsyngende og velspillende unge mennesker.

Måske kommer der mange ikke-stævne-deltagere for at høre ’Stille Stunder’ live.

På Facebook-siden, der har knapt 4000 ’likes’, gør de unge også reklame for aftenen på sommerstævnet – så måske kommer der mange ikke-stævne-deltagere for at høre ’Stille Stunder’ live. Man kan også høre to sange, som ’Stille Stunder’ har indspillet. De findes på Spotify, Apple Musik og andre streamingtjenester.

Ateist blev sognepræst

Elon Jepsen er aftenens forkynder, og han vil give en udfordrende vinkel på sommerstævnets tema. Elon er 35 år, gift og far til to, opvokset som ateist, kom til tro i Pinsekirken, studerede teologi og er i dag sognepræst i Harte Kirke ved Kolding og en del af Dansk Oase.

Også Elon fortæller om sit møde med Gud på YouTube, bl.a. i en video som hedder ’Fred med Gud’. Han fortæller, hvordan han læste i Bibelen for at få skyts til at argumentere imod sine kristne venner. Og i stedet oplevede han, at Helligånden åbenbarede Jesus’ ord for ham, og i en proces kom han til tro på Gud og erfaring af Guds nærvær.

Han læste i Bibelen for at få skyts til at argumentere imod sine kristne venner.

Elon medvirkede også i 2010 i et DR2 program, der hed ’De Omvendte’. Det kan ses på hans hjemmeside. Elon er præst i et sogn, der specifikt søgte en troende præst – og de fik en præst, der betegner sig selv som mere moderne end konservativ.

Giv din mening til kende