Lige det, de har på hjerte

Lige det, de har på hjerte

Der manglede en mulighed for, at unge piger kunne sige lige det, de havde på hjerte. Derfor stiftede Anna Bjerre GirlTalk. I dag er hun direktør for organisationen, der arbejder på non-profit betingelser for at hjælpe unge udsatte piger. Her fortæller hun om baggrunden og arbejdet med at hjælpe de unge piger.

Hanne Kiel,  

GirlTalk:

GirlTalk er en non-profit organisation, der arbejder for at hjælpe unge piger mellem 12 og 24 år til mental sundhed og trivsel. Ideen opstod i mødet med unge piger, der havde brug for et frirum – en ventil, hvor de kunne give udtryk for tanker og følelser. De havde behov for at kunne sige det udenfor citat og referat.

Hvem er den typiske bruger?

Der er mange, og de er meget forskellige. Det er både den helt almindelige pige og dem, der har en rigtig svær hverdag. Det spænder bredt. Intet er for stort, og intet er for småt. Typisk er det de 15-20 årige, der kontakter os.

Hvad er de mest almindelige problemer?

Det drejer sig ofte om ensomhed og mindreværd eller relationer til kærester, veninder og forældre, der er gået i hårdknude.

Alle kontakter er anonyme. Der tages ikke notater og føres ikke journal.

Hvordan arbejder I?

Først og fremmest er der vores chatforum, der er åbent søndag til torsdag kl. 18.30-22.30, fredag og lørdag kl. 19.00-21.00. Her kan alle piger i målgruppen henvende sig og sparre med hinanden. Der er også mulighed for SMS rådgivning. Det er en personlig dialog mellem den unge pige og en af de frivillige rådgivere.

Hvis vi skønner det relevant, tilbyder vi professionel rådgivning eller gruppesamtaler. Alle kontakter er anonyme. Der tages ikke notater og føres ikke journal.

Vi samarbejder med forskellige kommuner om gruppeforløb. Vi tilbyder psykologsamtaler. Og vi afholder foredrag for unge, voksne og fagfolk.

Hvad gør I med de tungeste sager?

De unge pigers anonymitet trækker en skarp grænse for vores muligheder. Vi kan kun forsøge at bygge bro mellem pigerne og en ressourceperson i deres hverdag, som kan hjælpe dem videre.

 

Hvem er de frivillige?

Det er kvinder mellem 18 og 35 år. De er ofte under uddannelse eller arbejder indenfor det sociale område: sygeplejersker, pædagoger, socialrådgivere og psykologer.

Vi kræver egen trivsel og stabilitet i tilværelsen. De skal være mødestabile, trofaste overfor vagterne og ansvarsbevidste. De må gerne have haft problemer, men vanskelighederne må ikke være aktuelle.

Det drejer sig ofte om ensomhed og mindreværd eller relationer, der er gået i hårdknude.

Hvordan klæder I dem på og støtter dem undervejs?

Udgangspunktet er et introforløb, derefter følger sidemandsoplæring, og otte gange årligt arrangerer vi obligatorisk undervisning. Gennem hele forløbet deltager de frivillige i supervision, der foregår i teams.

 Hvad er jeres bagland?

Vores bagland er først og fremmest bestyrelsen, der består af frivillige. Økonomisk bliver vi støttet af private virksomheder, fonde og offentlige puljer.

Hvad er dine visioner og drømme for GirlTalk?

At organisationen bliver ved med at være relevant og udvikler sig med tiden. Jeg håber, at GirlTalk bliver toneangivende for, hvordan vi kan skabe et bedre samfund for pigerne. Vi skal ikke fjerne alle bump i livet, men give dem styrke til selv at magte dem. Det drejer sig ikke om curling, men om hjælp.

Læs også artiklen: ‘Jeg vil gerne gøre op med perfektheden‘.

URL: https://baptist.dk/lige-det-de-har-paa-hjerte/