Hvad er man, når man har læst 3K?

Uddannelser i teologi

Hvad er man, når man har læst 3K?

Som de fleste andre unge mennesker bliver jeg tit spurgt, hvad jeg laver til hverdag. Jeg svarer:  ”Jeg læser 3K, Kristendom, Kultur og Kommunikation.”

Cecile Mølbæk Jørgensen,  

Cecilie Mølbæk Jørgensen:

Herefter vil et af tre mulige scenarier udspille sig. Scenarie 1: ”Nå, så du læser til præst?” Hvortil jeg må svare: Nej, det gør jeg godt nok ikke. Scenarie 2: ”Nå, så du læser til KKK’er (Ku Klux Klan)?” Det er ofte en person, der oser af far/onkel-humor. Men jeg kan også møde en person, der på mirakuløs måde allerede har hørt om 3K, og som derfor vil nikke og smile genkendende, når jeg fortæller om min profession.                 

Hvad er 3K så?                                                                

3K blev oprindeligt oprettet for at lave en uddannelse til kirke- og kulturmedarbejdere. Uddannelsen har rykket sig meget, siden de første blev færdige i 2014, og retter sig nu bredere end kun til kirken. Det, jeg personligt synes er fedt ved 3K, er, at man får kompetencer inden for et bredt felt. På vores uddannelse plejer vi at sige, at vi ikke er specialister, men generalister.

På 3K lærer de studerende mere end blot den faglige viden. De personlige kompetencer er også sat i spil.

En specialist kunne være en teolog. De ved en hel masse dybdegående om Bibelen. Som generalist og 3K’er ved jeg noget om Bibelen. Jeg har haft fag som kirkehistorie, diakoni, kristendom, sjælesorg og meget mere i den genre. Jeg er derfor ikke specialist, men generalist. På 3K har vi også fag, som rækker længere end det, der traditionelt bruges i kirken. Vi lærer om at motivere og lede frivillige, hvordan organisationer udvikles og opbygges, og hvordan kirker kan agere i et multikulturelt samfund.

Brug din personlighed

På 3K lærer de studerende mere end blot den faglige viden. De personlige kompetencer er også sat i spil. Den studerende lærer, hvordan lige præcis den person kan bruge sin personlighed og sine personlige kompetencer i sit arbejde. Igennem uddannelsen er de studerende to gange i praktik. Da 3K er en professionsbachelor, bliver de studerende oplært i at varetage en profession og møder derfor igennem hele uddannelsen folk, som er ansat i 3K relevante stillinger.

3K og kirken

Vores kirker er i en rivende udvikling. Vi skal ikke længere kun være kirke om søndagen og en flot bygning resten af ugen. Vi skal være mere. Nogle af de ekstra opgaver, vi har fået i kirken, er bl.a. hjemmeside, nyhedsmails, PowerPoint til gudstjenester osv. – Og mange kirker har gang i et større eller mindre diakonalt arbejde i deres lokale menighed. Et arbejde, der ikke kun kan ledes af præsten, men som kræver store frivillige kræfter. Vi ser også flere og flere nydanskere komme til landet, og som kirker vil vi gerne kunne være noget for dem også.

Som 3K’er har vi en hel masse at tilbyde kirken. Vi kan organisere, kommunikere, motivere, opfinde, udvikle, undervise og meget mere.

Indenfor alle de områder er en 3K’er brugbar og nødvendig. En 3K’er kan fx være relevant i kirken til at medvirke ved etablering af diakonalt og socialt arbejde for de hjemløse, der altid sidder på torvet. 3K’eren sidder med viden og metoder til, hvordan kirken i fællesskab kan udvikle den idé, der passer på lige præcis dem: Hvordan findes der frivillige til at køre projektet? Hvordan fastholder kirken de frivillige kræfter? Hvordan søger man penge ved fonde og økonomisk støtte til projektet? Og hvordan kan projektet ledes og måske i sidste ende blive bæredygtigt?

3K – Professionsbachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation:

se diakonissestiftelsen.dk/3k og diakonhojskolen.dk 

Som 3K’er har vi en hel masse at tilbyde kirken. Vi kan organisere, kommunikere, motivere, opfinde, udvikle, undervise og meget mere. Hvis du synes, at det med kirken er lidt spændende, men den til tider tunge teologi ikke lige er dig, kan jeg varmt anbefale at undersøge 3K nærmere.

URL: https://baptist.dk/hvad-er-man-naar-man-har-laest-3k/